Повече за Кодекса на труда и КСО ще намерите тук!

"изчисляване на болничен"

Здравейте, служител е в болничен от 07.01.2013г. за месеца има 3 работни дни и 19 в болничен. Минимален осигурителен доход:430.00 и заплата минималната която от този месец е 310.00. Как ще се изчислят осигуровките за месеца на служителя за 3раб.дни, 3болн.дни от работодател и ЗО за останалите 12дни в болничен? Благодаря Ви предварително


Добавена в
  • Болнични
  • Кодекс на труда
  • Вид трудов договор и работно време

Violeta Angelova
 потребител  Violeta Angelova отговорете на 11 Ян. 2013

 

6 отговори

Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Miglena Trifonova
 експерт Miglena Trifonova отговори на въпрос на 11 Ян. 2013
1. Колега Ангелова, не стана ясно отпускът по чл.162 КТ платен или неплатен е?
2. Бихте ли споделили какво точно Ви затруднява при определяне на базовия осигуритеелен доход, от който ще се изчислят осигуровките?


Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Violeta Angelova
 потребител Violeta Angelova отговори на потребителя Miglena Trifonova на 11 Ян. 2013
Възнаграждение за отр.дни 3 е 39.55, заплащането на 3 дни болничен от работодател е 41.00 ( 430.00:22=19.55.70%=13.68.3=41.04) . Сумата върху която трябва да се начислят осигуровки това ле 39.55+41.04=80.59?


Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Violeta Angelova
 потребител Violeta Angelova отговори на потребителя Violeta Angelova на 11 Ян. 2013
забравих да включа и ЗО за 16 дни (420.00:22=19.09.16=305.45.4.8%=14.66)


Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Violeta Angelova
 потребител Violeta Angelova отговори на потребителя Violeta Angelova на 11 Ян. 2013
Извинявам се нещо се обърках. Осигурителен доход съм изчислила така: 430:22=19,55.6(дни)=117.27
Възнаграждението за 3раб.дни е 42,27. Заплащането на 3 дни болничен е 41.04 ако е правилен начина по който съм го изчислила по-горе. 80.59 трябва де се изплатят на служителя.


Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Miglena Trifonova
 експерт Miglena Trifonova отговори на потребителя Violeta Angelova на 12 Ян. 2013
1. Не сочите дали лицето има право на някакви допълнителни трудови възнаграждения. Да приемем , че няма право.
тогава 310/22=14,09 лв*3 дни=42,27 лв възнаграждение за действително отработено време.

14,09*0,7=9,86 лв. дневно обезщетение от работодател за първите три дни на неработоспособността (приемам, че лицето има право на него)

9,86*3 дни =29,58 лв

Така получаваме всичко трудово възнаграждение 42,27+29,58= 71,85 лв.

С други думи изчисленията Ви са верни, като изключим изчислението на обезщетението от работодател, което погрешно изчислявате от МОД , а не от среднодневното брутно трудово възнаграждение.


Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Violeta Angelova
 потребител Violeta Angelova отговори на потребителя Miglena Trifonova на 12 Ян. 2013
Благодаря Ви много. Хубаво е да има кой да ви помага, особено на такива начинаещи като мен.


Имейл RSS Facebook Споделете опит
clubtrznormativi.bg
Раздели
  • Болнични
  • Договори
  • Кодекс за социално осигуряване
  • Кодекс на труда
  • Майчинство
  • Назначаване
  • Обезщетения
  • Осигуровки
  • Отпуск
  • Пенсии
  • Работно време
  • Съкращения/ Уволнения
  • Трудов стаж
  • Трудови правоотношения
  • Условия на труд
Нашите експерти
Krasimira Radeva
Веска Ангелова Eli Stefanova Miglena Trifonova Boris Petrov Яна Величкова Славянка Христова

Notice: Undefined index: mesh in /home/clubagri/public_html/clubtrznormativi.bg/inc/class.mash_news.php on line 67