Имейл RSS Facebook
x Влез в clubtrznormativi.bg

ОбезщетенияОсигуровкиТрудови правоотношенияУсловия на трудЧовешки ресурси

Годишна оценка на държавен служител в неплатен отпуск

Въпрос:
Служител на държавната администрация е в неплатен отпуск за 1 година от 1 септември 2015 г. За самата 2015 г. има отработени 8 месеца. Съгласно НУРОИСДА служителите от държавната администрация се оценяват за изпълнение на длъжността им от 1 януари до 31 януари 2016 година.
На 1 септември 2016 г. служителят прекратява трудовите си правоотношения без да има и 1 работен ден за гадината. Следва ли служителят да получи годишна оценка за отработените 8 месеца през 2015 година?
 
Отговор:
Съгласно Наредба за условията и реда за оценяване изпълнението на служителите в държавната администрация (вижте тук) при прекратяване на служебното или на трудовото правоотношение служителят задължително се оценява преди напускането, ако има действително отработени най-малко 6 месеца за съответната година.
 
В дадения случай лицето не следва да бъде оценявано за 2016 г. тъй като няма отработен дори и 1 ден. За 2015 г. обаче е добре да се направи годишна оценка, тъй като служителят има 8 месеца работа по трудовото правоотношение, макар и в Наредбата да няма изрично заложено как следва да се процедира в такива случаи.

Абонамент за newsletter

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubtrznormativi.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!

Коментари

0 Коментари

Внимание: За да публикувате коментар, моля, отговорете правилно на въпроса!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubtrznormativi.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!