Имейл RSS Facebook
x Влез в clubtrznormativi.bg

Влезте с помощта на социалната мрежа Login Facebook
Възстановяване на парола
ОбезщетенияОсигуровкиТрудови правоотношенияУсловия на трудЧовешки ресурси

Втори трудов договор

Лице работи по трудов договор на четири часа( член 114 от К.Т.).Ще бъде назначен като секретар.Как да сключим трудов договор за допълнителен труд без да сме в нарушение?

2 отговори


на 12 Март. 2013
Здравейте!
Трудовият договор следва да бъде сключен на основание чл.111 КТ или на основание чл.114 КТ - за работа в определени дни, във връзка с чл.111 КТ.

Ако договорът е за непълно работно време, следва в самия договор да посочите разпределението на работното време. Добре е това да е съобразено с работното време по основния трудов договор, за да може служителя да изпълнява задълженията си, а не първоначално да е ясно, че няма да може, поради застъпването на работното време по двата договора.

Ако ще се работи през определени дни от месеца, те трябва да са конкретно посочени в трудовия договор. Всяка промяна се извършва с допълнително споразумение.

Няма пречка да се въведе и сумирано отчитане на работното време, като графика пак е съобразен с основния трудов договор.
В дните, в които се работи по основния договор 4ч, при Вас работи 4ч., а в другите дни работи напр.8ч.

Няма пречка да се работи и всеки ден по 8ч., но тук трябва да съобразите абсолютните и относителни забрани за работа над 40ч. седмично.

Ако се касае за абсолютна забрана не следва да го допускате, а ако е относителна- служителят декларира съгласие да работи над 40ч. седмично.
Гласувайте отговор 0 Оценявам този отговор 0 Не съм доволен от този отговор
Отговори
на 12 Март. 2013
Не бива да се забравя, че следва да спазвате и регламентираните в чл.152 и 153 КТ минимални междудневни и междуседмични почивки.
Гласувайте отговор 0 Оценявам този отговор 0 Не съм доволен от този отговор
Отговори
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubtrznormativi.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!